Neem voor verkoop en informatie
direct contact op met:

Dragt Makelaars
Dragt Makelaars
Rob Zwartjes
Poort van Veghel 4931a, Veghel
t. 06-44656210
e. robzwartjes@dragtmakelaars.nl
w. dragtmakelaars.nl
Meierijstad Makelaardij
Meierijstad Makelaardij
Eva Hanegraaf
Hoogstraat 25, Veghel
t. 073-5442100 / 06-82799307
e. info@demakelaarvanhier.nl
w. demakelaarvanhier.nl
payoff
header
U bent hier: wandelroute

Ontdek Kloosterveldt te voet

In de prachtige landelijke omgeving van Kloosterveldt kun je in je vrije uurtjes heerlijk actief bezig zijn. Struinen met de hond, een rondje hardlopen of de natuur ontdekken met de kinderen. En al dat moois ligt straks dus gewoon op loopafstand van je voordeur!

Ommetje Kloosterveldt
Ontdek de omgeving nu alvast met deze speciaal uitgezette wandelroute. Het ommetje Kloosterveldt neemt je mee door de velden, over paden, langs houtwallen en bossages, langs historische plekjes en door het stroomgebied van de Aa. De route is 7 kilometer lang, maar je kunt ook kiezen voor een kortere route van 3 kilometer. De route is bewegwijzerd.

Veel wandelplezier!

Bekijk de wandelkaart hieronder. Of download de wandelroute hier.1.     LANDGOED STIPHORST

Bijzonder landgoed in wording van de overleden Jan van Stiphout aan ’t Ham 6 in Veghel, zijn grote Droom. Hier, op zijn geboortegrond, verrees landgoed Stiphorst, bestaande uit een landhuis, een Koetshuis en 10,8 hectare natuur.

 

2.     LANDGOED DE LANKVELTSE HOEVE

Dit fraaie landgoed uit 1350 heet in de volksmond ‘het kasteeltje van Erp’. Leenheren gebruikten het als jachtverblijf en om ‘s zomers de stank en warmte van ‘s-Hertogenbosch te ontvluchten.

 

3.     VOGELRESERVAATJE

Dit  bosje bestaat al sinds de jaren ‘60 en is uitgegroeid tot een vogelreservaatje. Luister en kijk op uw gemak naar de diversiteit aan vogels die zich in dit natuurgebied bevindt.

 

4.     ANOTONIUSKAPELLETJE (via korte route)

De Antoniuskapel staat op de grens van Erp en Veghel en is gewijd aan de Egyptische kluizenaar Antonius uit de 3e eeuw. Antonius is de beschermheilige van de veeboeren en slagers.

 

5.     GEMAAL

Niet de brug over de Aa oversteken maar bij wandelknooppunt 41 voor het water rechtsaf het schouwpad op.

 

6.     SCHOUWPLAD AA

Dit schouwpad wordt gebruikt door de inspecteur van het waterschap om te kijken wat de status is van de waterloop.

 

7.     STUW EN VISTRAP

Aan de overzijde van het water ligt de vispassage die sinds april 2011 naast de stuw in de Aa bij het Ham in werking is gesteld. Vissen als de winde, riviergrondel, tiendoornige stekelbaars, bittervoorn en serpeling kunnen deze stuw vrij passeren.

 

8, BEELDENTUIN DE BUFFEL

Bezoek Beeldengalerie De Buffel aan de Kruigenstraat 1. Het is een openlucht beeldentuin, met een mooie collectie Afrikaanse beelden. De beelden zijn gemaakt door verschillende kunstenaars.  Ook kunt u picknicken aan de grote robuuste tafel die in de beeldentuin aanwezig is.  Vrij toegankelijk als de poort open is (ivm corona kan het zijn dat een afspraak nodig is: 0412 451128.)

 

8.     NIEUWE WOONBUURT KLOOSTERVELDT

Kloosterveldt ligt aan de uiterste oostrand van Veghels-Buiten. In Kloosterveldt woon je echt buiten. Tussen de landerijen en met vrij uitzicht over de velden. De opzet doet denken aan een klooster. Met bebouwing in een carrévorm en daaromheen een aaneenschakeling van verschillende woningtypes in de sfeer van een Begijnhof.Verkoopstatus:
In optie
In optie
Verkocht
Verkocht

Klik op de kaart voor meer informatie.

35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 50 51 52 53 74 75 76