Neem voor verkoop en informatie
direct contact op met:

Dragt Makelaars
Dragt Makelaars
Rob Zwartjes
Poort van Veghel 4931a, Veghel
t. 06-44656210
e. robzwartjes@dragtmakelaars.nl
w. dragtmakelaars.nl
Meierijstad Makelaardij
Meierijstad Makelaardij
Eva Hanegraaf
Hoogstraat 25, Veghel
t. 073-5442100 / 06-82799307
e. info@demakelaarvanhier.nl
w. demakelaarvanhier.nl
payoff
header
U bent hier: nieuws

Hoogste punt bereikt! Nog 2 landhuizen te koop

Hoogste punt bereikt! Nog 2 landhuizen te koop Hoogste punt bereikt! Nog 2 landhuizen te koop Hoogste punt bereikt! Nog 2 landhuizen te koop Hoogste punt bereikt! Nog 2 landhuizen te koop Hoogste punt bereikt! Nog 2 landhuizen te koop
16 juni 2022

Het hoogste punt bij de bouw van Kloosterveldt is bereikt en samen met woningcorporatie Area, gemeente en bouwmedewerkers werd dat deze week gevierd. Jan van Vucht (Area), wethouder Rik Compagne en Hendriks Coppelmans directeur René Beks hesen de vlag in top en legden de eerste dakpannen. Na de zomer vieren we deze mijlpaal met alle kopers.
 
'Uitstraling van het ontwerp is echt top'
Tussen Veghel en Erp wordt sinds februari hard gewerkt aan in totaal 76 woningen in een van de laatst te realiseren woongebieden in het zuidelijk deel van Veghels Buiten. Kloosterveldt ligt aan drie zijden vrij tussen de velden, een groene houtwal en een landweggetje en wordt omsloten door water. Achter deze gracht verrijst een buurtschap dat stedenbouwkundig en architectonisch is opgezet als een klooster. Over de landelijke setting is wethouder Compagne  van de gemeente Meierijstad enthousiast, maar hij is vooral ook blij met de mix aan woningtypes en de opzet en ontwerpkwaliteit van het plan. “Als ik hier met anderen door de wijk rijd valt natuurlijk de prachtige ligging op met de gracht. Mooi dat je hier kunt wonen met elke beurs. En de uitstraling van het ontwerp is echt top”. Dat beaamt ook Area-bestuurder Jan van Vucht: “Het kloosterconcept met de appartementen in het carrévormige hoofdgebouw, de kloostertuin en de woningen daaromheen is duidelijk herkenbaar. De snelheid waarmee hier gebouwd wordt doet me goed. Des te eerder kunnen we onze huurders straks de sleutel overhandigen.”
 
Monumenten voor de toekomst
Ontwikkelaar Hendriks Coppelmans die de woningen in Kloosterveldt ook bouwt, is initiatiefnemer van het plan. “We hebben de samenwerking opgezocht met lokale partijen en bewust gekozen om ook huur mogelijk te maken”, vertelt René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie. “Wonen moet geweldig zijn voor iedereen vinden wij. Wel hebben we de kwaliteit van het plan steeds goed voor ogen gehouden. In samenwerking met onder andere architect Peer Wolkers van Omni Architecten zijn we daarin goed geslaagd. Zo hebben we gekozen voor materialen met een lange levensduur en een hoogwaardige uitstraling. De getoogde bakstenen kloostermuur die de twee-onder-een-kapwoningen via de voorgevel aan elkaar verbindt, is echt iets bijzonders. We bouwen hier nieuwe monumenten voor de toekomst.“
 
Nog 2 vrijstaande landhuizen te koop
Kloosterveldt bestaat uit veel verschillende woningtypes. Er komen 27 vrije sector huurwoningen en 17 koopwoningen. In de koopsector gaat het om 4 levensloopwoningen (met slaapkamer en badkamer op de begane grond), 14 twee-onder-eenkapwoningen en 3 vrijstaande landhuizen met vrij uitzicht op het water en de omliggende velden. Er zijn nog twee landhuizen beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.
Voor Area komen er 32 sociale huureenheden (20 appartementen en 12 eengezinswoningen). De woningen zullen eind 2022 worden aangeboden via www.OnsHuiz.nl.

Oplevering
De eerste woningen in Kloosterveldt worden naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. Na de zomer van 2023 zijn alle woningen in het plangebied klaar.