Neem voor verkoop en informatie
direct contact op met:

Dragt Makelaars
Dragt Makelaars
Rob Zwartjes
Poort van Veghel 4931a, Veghel
t. 06-44656210
e. robzwartjes@dragtmakelaars.nl
w. dragtmakelaars.nl
Meierijstad Makelaardij
Meierijstad Makelaardij
Eva Hanegraaf
Hoogstraat 25, Veghel
t. 073-5442100 / 06-82799307
e. info@demakelaarvanhier.nl
w. demakelaarvanhier.nl
payoff
header
U bent hier: nieuws

Grondovereenkomst getekend: zomer 2021 in verkoop

Grondovereenkomst getekend: zomer 2021 in verkoop Grondovereenkomst getekend: zomer 2021 in verkoop Grondovereenkomst getekend: zomer 2021 in verkoop
11 maart 2021

In Kloosterveldt bouwen we in totaal 73 woningen. Op 10 maart tekenden we hiervoor de grondovereenkomst met de gemeente Meierijstad. Hiermee is weer een belangrijke volgende stap gezet in de planontwikkeling.  De nieuwbouw komt steeds dichterbij! Deze zomer start de verkoop en naar verwachting eind 2021 beginnen we met de bouw. 

‘Mooie woningmix voor alle woondoelgroepen’

Wethouder Jan Goijaarts is blij met de ondertekening van de overeenkomst: ‘Hiermee zetten we alweer een mooie stap in Veghels Buiten. Dat is fijn, want er is een grote behoefte aan woningen in onze gemeente. En Veghels Buiten is een erg mooie plek om te wonen.’ René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans Ontwikkeling is trots op plan Kloosterveldt: “het project biedt een hele mooie variatie van koop, sociale huur en vrije sectorhuur. En juist in die mix ligt ons specialisme. Met lokale partijen zoals Area en een Schijndels architect (Omni) en stedebouwkundig bureau Wissing hebben we een kwaliteitsplan tot stand gebracht waar straks voor alle woondoelgroepen ruimte is. Qua opzet, architectuur en materialisatie geen dertien in een dozijnplan, maar echt iets bijzonders. Fijn ook om zoiets in je eigen regio te mogen maken. Een mooi vervolg op plan ’t Ven en de andere bouwprojecten die we eerder in de gemeente al hebben gerealiseerd”.

Kloosteropzet
Kloosterveldt ligt aan de rand van Veghels Buiten. Het nieuwe woongebied grenst aan landgoed Stiphout, wordt omringd door een waterloopje en de groene velden. Kloosterveldt omvat 14 koopwoningen (twee-onder-een-kap en gelijkvloerse woningen), 32 sociale huurwoningen en -appartementen, 27 vrije sectorhuurwoningen en 3 zelfbouwkavels. Stedebouwkundig is het plan opgezet als een klooster, met een hoofdgebouw (de appartementen), omringd door een brede groene zone (de kloostertuin) en daaromheen woningen die deels met elkaar verbonden zijn door een kloostermuur, een bijzonder architectonisch bijzonder element met getoogde onderdoorgangen naar de individuele woningen. De architectuur wordt gekenmerkt door veel historische details; echt wat bijzonders.

Deze zomer in verkoop
De verkoop start deze zomer en naar verwachting eind 2021 beginnen we met de bouw. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief, dan infomeren we je als eerste over de start verkoop en mis je niks. Je kunt ook alvast contact opnemen met de betrokken makelaars zijn: Dragt Makelaars en Meierijstad Makelaardij.